El PPC obre la porta a “asseure’s a parlar” amb el PSC si “trenca tots els acords” amb l’independentisme

Fernández avisa a Illa: "Si marraneges amb el procés, el procés et devora"

El candidat del PPC, Alejandro Fernández, intervé al Círculo Ecuestre (Arnau Martínez, ACN)
El candidat del PPC, Alejandro Fernández, intervé al Círculo Ecuestre (Arnau Martínez, ACN).

El PPC ha obert la porta a “asseure’s a parlar” amb el PSC de Salvador Illa si els socialistes “trenquen aquí i a Madrid tots els acords amb Puigdemont i Esquerra”. Ho ha dit el candidat del Partido Popular en las elecciones catalanas, Alejandro Fernández, en un acte al Círculo Ecuestre, tot i que ha admès que ara mateix “no estem en aquest escenari”.

Fins i tot s’ha mostrat favorable a parlar amb Puigdemont “si canviés i es fes un paio formal”, ha asseverat. També ha acusat a Illa de “transaccionar amb el procés” i l’ha avisat que, “si marraneges amb el procés, el procés et devora”. En aquest sentit, ha recordat al candidat del PSC que el 2017 ja va guanyar les eleccions “i no li va servir de res”. “Per votar-li tot a Esquerra i ressuscitar a Puigdemont”, ha afegit.

Fernández ha defensat que l’estratègia d’Illa ha estat “transaccionar amb el procés” i ha apuntat que això ha comportat més ocupacions, un “pitjor” sistema educatiu, més impostos, menys aigua i més inseguretat a Catalunya. Del socialista ha dit que “hauria de trencar amb Sánchez i Puigdemont”. “Però no ho farà”, ha vaticinat, perquè “manca del coratge”. “Si guanya les eleccions, acabarà sotmès a un president separatista”, ha comentat.

El candidat del PPC ha defensat una “aliança” amb les comunitats autònomes de les Illes Balears i el País Valencià perquè considera que són els dos territoris que tenen el mateix “problema” que Catalunya, ja que reben menys del que aporten econòmicament. “Cal anar amb una proposta amb aliances, no arribarem al 100%, però millorarem el finançament”, ha expressat. Sobre aquesta qüestió, ha dit que ni socialistes ni independentistes són realment “partidaris” de recaptar tots els impostos perquè creu que han optat sempre pel “peix al cove” a Madrid.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari