La participació a les eleccions basques se situa en un 51% a les 18:00 hores

Biscaia lidera la participació amb un 51,9%

El vicelehendakari primer, Josu Erkoreka (RTVE)
El vicelehendakari primer, Josu Erkoreka (RTVE).

En aquestes eleccions autonòmiques al País Basc, la participació fins a les 18:00 hores se situa en un 51%, segons el vicelehendakari primer, Josu Erkoreka. Aquesta dada no es pot comparar amb eleccions anteriors a causa de canvis en la metodologia i els horaris de recopilació de dades.

Més de 1,8 milions de bascos estan convocats per triar els 75 membres del Parlament autonòmic, amb una expectativa de competència estreta entre el PNV i EH Bildu, el que podria implicar al PSOE en la formació de govern. Els candidats dels partits han cridat a la participació, destacant la importància del dia i l’oportunitat de canvi que representa.

Per províncies, Biscaia lidera la participació amb un 51,9%, seguida de Gipúscoa amb un 50,7% i Àlaba amb un 48,7%. A les tres capitals, Bilbao, San Sebastián i Vitòria, s’ha registrat una participació del 50,3%, 51,5% i 47,8% respectivament fins a les 18:00 hores. Es destaca que aquesta vegada les dades no es poden comparar amb eleccions anteriors a causa de canvis en la metodologia de recopilació, amb la introducció d’una nova aplicació anomenada HautesData que proporciona dades reals per municipis.

A més, els horaris de recopilació també han estat modificats, amb el primer avanç de dades a les 13:00 hores i el segon a les 18:00 hores. És important assenyalar que les eleccions anteriors es van dur a terme en un context de pandèmia i a l’estiu, la qual cosa va influir en l’afluència de votants i l’ús del vot per correu.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari