1,7 milions de bascos van a les urnes amb un frec a frec entre Bildu i PNB a les enquestes

Els dubtes del candidat de Bildu sobre ETA han marcat el tram final de la campanya

Un ciutadà diposita el seu vot (ACN)
Un ciutadà diposita el seu vot (ACN).

Les 2.695 meses electorals de les eleccions d’Euskadi “s’han constituït amb èxit” sense incidències. 1.795.206 ciutadans bascos estan cridats a les urnes aquest diumenge. Uns comicis en què PNB i Bildu pugnen per la primera posició i on el PSE aspira a un resultat òptim que li permeti tornar a ser present en un govern de coalició. La campanya va arribar al seu final divendres marcada de nou per l’espectre d’ETA per la polèmica que va generar el fet que el candidat de Bildu, Pello Otxandiano, evités qualificar-la de grup “terrorista” en una entrevista.

També per l’episodi que va patir el candidat del PNB, Imanol Pradales, atacat amb gas pebre després d’un míting. Malgrat l’esprint final, els discursos i els debats s’han centrat majoritàriament en les polítiques socials i les receptes econòmiques dels partits, lluny de la crispació.

Les enquestes auguren un frec a frec entre Bildu i el PNB en uns comicis en què tots dos partits estrenen candidat a la lehendakaritza. La formació abertzale ha anat guanyant posicions en els últims mesos i el CIS preelectoral del 10 d’abril pronosticava per primera vegada una victòria de Bildu amb entre el 34,2% i el 35,1% dels vots. Per darrere seu, un PNB a la baixa amb entre el 32,6% i el 33,5%.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari