Barcelona reforça les inspeccions per impedir i penalitzar la venda de llaminadures de cànnabis

El Ministeri de Sanitat ha prohibit la comercialització i distribució d'aquests productes arreu d'Espanya

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en roda de premsa (ACN)

L’Ajuntament de Barcelona reforçarà les inspeccions a establiments per impedir la venda de llaminadures de cànnabis, que han estat prohibides pel Ministeri de Sanitat. Un cop aprovada l’ordre ministerial, el consistori ha tirat endavant un decret d’alcaldia que impulsa les inspeccions a tots els districtes d’establiments que puguin comercialitzar aquests productes, en coordinació amb l’Agència de Salut Pública i la Guàrdia Urbana, per detectar i castigar la seva venda.

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que s’han posat en contacte amb la Fiscalia i amb el ministeri perquè els concreti quan es poden iniciar accions penals si es detecta la venda d’aquestes llaminadures. El govern municipal també està estudiant si es pot anar contra la cartellera que anuncia la venda d’aquests productes.

Actualment, l’Ajuntament de Barcelona estima que hi ha un centenar d’establiments que venen aquest tipus de productes, que poden ser botigues cannàbiques o grow shops, però també establiments que venen productes d’alimentació. De fet, fins ara, el consistori actuava contra la venda d’aquests productes perquè es feia sota l’empara que eren productes d’alimentació, però si comprovaven que portaven cànnabis podien iniciar accions administratives.

Prohibició del Ministeri de Sanitat

El Ministeri de Sanitat ha prohibit la venda i distribució de llaminadures de cànnabis arreu d’Espanya, segons una ordre publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 22 d’abril, que ha entrat en vigor l’endemà. L’ordre inclou elements habitualment presents en aquests productes al Reial decret del 1977 que regula les substàncies i preparats medicinals psicotròpics.

Les llaminadures de cànnabis no inclouen els actius de la substància estupefaent, però sí d’altres semisintètics que se’n deriven i que poden provocar efectes similars o, de vegades, més acusats. Així, atès que aquestes substàncies són “cannabinoides” sense aplicació farmacològica, cal aplicar-hi “mecanismes de control”, estipula Sanitat.

A principis d’abril, la Unitat de Toxicologia Clínica de l’Hospital Clínic Barcelona explicava que els casos d’intoxicació per consum de llaminadures de cànnabis s’han duplicat en dos anys, amb 24 atesos el 2024. En la majoria dels casos, un 58%, els afectats han estat dones turistes de mitjana edat que havien comprat aquests productes com a records a les botigues cannàbiques.

(Visited 20 times, 20 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari