Ni estatdedret.cat ni la seva versió en anglès, ruleoflaw.cat, estan disponibles. Aquestes dues adreces permetien consultar una compilació de “violacions de l’Estat de dret contra els catalans dels darrers 20 anys”, en paraules de l’exconsellera i exeurodiputada Clara Ponsatí.
D’aquella campanya de Ponsatí, que barrejava entre els suposats exponents d’una persecució fets com la investidura de Pasqual Maragall i el pacte entre Artur Mas i José Luis Rodríguez Zapatero, hi ha disponibles alguns vídeos de presentació al canal de YouTube de la mateixa Ponsatí i les piulades promocionals a la xarxa social X.
La iniciativa, presentada com el fruit d’anys de feina, estava vinculada amb l’activitat de Ponsatí al Parlament Europeu: no en tenia prou d’elaborar un inventari, sinó que volia mostrar a les autoritats comunitàries el que ella descrivia com una violació de l’estat de dret “sistemàtica i persistent”, per a la qual cosa donava la possibilitat d’enviar els casos compilats. “Inundem la Comissió Europea d’informes sobre violacions de l’Estat de dret a Espanya”, convidava aleshores des del seu compte d’X.
Ponsatí encara manté alguna activitat en aquesta xarxa social, fins i tot després de deixar el lideratge d’Alhora, ara a les mans de Jordi Graupera. En canvi, no només el seu l’inventari sobre la “persecució nacional” als catalans ha desaparegut dos anys després, el mateix passa amb claraponsati.cat. Per consultar aquests webs ara hi ha l’opció d’Internet Archive, que conserva, per exemple, diverses còpies d’estatdedret.cat, la més recent de les quals del febrer d’enguany.