A El búnquer del passat 2 d’abril. Un oient hi va enviar una nota de veu i els responsables del programa van decidir que encaixava amb les normes d’estil de Catalunya Ràdio i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Aquest oient va enviar al telèfon del programa, 634687770, aquest missatge: “Tinc un fill de cinc anys i un de cinc mesos. La meva dona i la seva família insisteixen que es diguin ‘tete’ entre ells. No se m’acut una cosa més quilla. Jo ho trobo una xarnegada com una casa de pagès. I ells empenyats que es diguin ‘tete’. Se us acudeix un apel·latiu carinyós perquè els germans puguin dir-se entre ells?”
Els presentadors del programa –Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell– no van fer cap comentari sobre l’ús d’aquest terme despectiu i supremacista i van oferir l’opció de fer servir la paraula ‘tet’ perquè els fills de l’oient es diguessin entre ells. Evidentment, el de cinc mesos encara no té aquest problema.
La convidada al programa aquell dia, la cantant Mariona Escoda, va fer cara de sorpresa i va comentar que “bro” li semblava molt pitjor.
El director d’El búnquer és Albert Sayós, mà dreta de Peyu a l’empresa El Corral de l’Humor, que el produeix. Se suposa que és ell l’últim responsable de decidir quines notes d’àudio es passen al programa i com s’editen. El 31 de març va autoritzar que en passessin una on l’oient s’acomiadava dos cops cridant ‘puta Espanya’. Que un altre oient parli de ‘la xarnegada’ li deu semblar d’allò més normal també. A ell i a la direcció de Catalunya Ràdio i la CCMA, clar.
1 comentari a “A quin programa de Catalunya Ràdio s’ha menyspreat “la xarnegada”?”
No que el censureu