L’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos (PSC) ha assegurat que ell és “víctima” de les clavegueres de l’Estat i de Catalunya i ha negat la seva implicació en l’operació Catalunya, tot assegurant que l’expresidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, sí que hi estaria implicada. “Jo no vaig estar en l’operació Catalunya. La senyora Sánchez-Camacho sí que va estar”, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio, després que l’exlíder dels populars catalans hagi negat aquest dilluns cap maniobra per perjudicar l’independentisme.
No obstant això, Bustos ha admès que sí que va reunir-se amb l’excomissari José Manuel Villarejo, qui va intentar que participés en l’operació Catalunya i li va demanar informació sobre l’expresident de la Generalitat Artur Mas i la llavors presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell. L’exalcalde ha dit que no ho va fer per “respecte” als dos: “Per Mas hi ha respecte institucional i afecte personal, perquè va preocupar-se pel meu fill quan tenia càncer. Carme Forcadell és vehement, però és més honesta que jo. No vaig estar en aquesta operació”, ha assegurat.
Segons Bustos, la reunió amb Villarejo es va produir després que “dues persones” de Madrid li diguessin que tenien la “solució” al seu problema, en referència al cas Mercuri, el qual van definir com una operació “políticopolicial”, una “avaria”. Per això, havia d’anar a parlar amb l’excomissari: “Quan estàs en la misèria i algú et diu que té la solució, t’ho creus”, s’ha defensat. L’exbatlle, en canvi, ha apuntat contra Sánchez-Camacho i ha dit que va ser ella mateixa qui li va advertir que tenia el telèfon punxat per la policia.
Bustos va complir pena de presó per un delicte de tràfic d’influències, després d’haver demanat a un policia local que retirés multes de trànsit als seus familiars, i considera que ha estat “víctima de les clavegueres de l’Estat i de Catalunya”. “No de la Generalitat, sinó d’algun responsable de la policia i d’alguns responsables polítics que van tolerar i facilitar l’operació”, ha comentat, en referència al cas Mercuri.
L’exalcalde de Sabadell ha admès que ha comès “errors” com “parlar bé de persones per ser contractades com a personal de confiança” o “trucar per treure dues multes al seu fill i a una altra persona”, “però un error que es converteixi en delicte i que acabi en presó, això és molt dur”, ha afegit.