Comín no tem que Junts li demani deixar l’escó per la denúncia per assetjament sexual i laboral

L'eurodiputat justifica que Junts contempla mesures cautelars "per intentar complir la llei de partits"

Toni Comín

L’eurodiputat electe de Junts Toni Comín no contempla que el seu partit li pugui demanar deixar l’escó al Parlament Europeu després que s’hagi fet pública una denúncia d’un exassessor per un suposat assetjament sexual i laboral. Segons Comín, aquesta possible mesura cautelar “no té cap lògica ni fonament en termes democràtics” i “atemptaria contra els principis de la democràcia”.

En una entrevista a SER Catalunya, Comín ha assegurat que on té “cap temor” i que no ho contempla” en cap cas”. En aquesta línia, ha dit que si Junts està estudiant mesures cautelars “té més a veure amb intentar ser respectuosos amb el que diu la llei de partits que no amb la voluntat del partit”. En aquest context, l’eurodiputat creu que en el seu cas “no es dona la circumstància que obligaria a imposar mesures cautelars”.

A l’entrevista, Comín ha volgut negar “de manera rotunda i contundent” que hagi tingut cap “conducta inadequada” envers un exassessor. L’eurodiputat ha assenyalat que aquest assistent no formava part del seu equip i ha assegurat que era el treballador qui li “anava al darrere des del punt de vista laboral”. “La prova més clara és que no era assistent meu i venia voluntàriament i lliurement a les reunions del meu equip durant tot el mandat”, ha afegit.

A més, ha assenyalat que aquesta denúncia, que s’ha presentat al Parlament Europeu, s’hagi “presentat i filtrat” coincidint amb la campanya electoral al Consell de la República.

Reducció de la jornada laboral

Comín també s’ha referit a la reducció de la jornada laboral, una de les qüestions que el seu partit està negociant al Congrés dels Diputats. Mentre que el govern espanyol ja ha aprovat el decret per fer-la efectiva, la formació reclama tenir en compte les particularitats de Catalunya per donar-hi suport.

L’eurodiputat ha dit que és conscient de “quins eren els arguments de la patronal al segle XIX” per oposar-se a la reducció de la jornada en aquell període històric i ha suggerit que són similars als actuals. “Jo sé a quin cantó de la història hauria volgut estar en aquell moment i d’aquí a quinze anys vull poder dir el mateix, vull ser al cantó correcte de la història”, ha exposat. De totes maneres, Comín ha matisat que “hi ha molts arguments a escoltar” i que “s’ha d’escoltar tothom i intentar assumir la complexitat de l’assumpte”.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari