El programa Tot torna, que es pot veure des del 12 de desembre a la plataforma 3cat dedica un capítol a l’any 1992. En aquest capítol els presentadors -els independentistes Òscar Andreu i Òscar Dalmau– es burlen dels Jocs Olímpics de Barcelona, no mostren cap imatge de les competicions o dels cerimònies inaugurals i de clausura que van captivar l’atenció mundial llevat la de l’encesa del pebeter i destaquen qüestions com que es van plantar palmeres a l’aeroport d’El Prat-Josep Tarradellas, que van acabar morint o que el jutge Baltasar Garzón va fer detenir diversos membres de Terra Lliure.
Andreu comença el capítol dient que l’esdeveniment més recordat d’aquell any van ser els Jocs però Dalmau el talla per destacar que també va ser quan es van morir Mary Santpere i Joan Fuster i el Papa va reconèixer que l’Església es va equivocar amb Galileo. Dels Jocs, Dalmau explica que el pebeter de l’Estadi Olímpic no el va encendre la fletxa amb foc que va llençar Antonio Rebollo. Andreu es va disfressar d’una persona a la qual hauria tocat aquesta fletxa i va preguntar si l’entrevista que li feien sortiria a TV3, la plataforma 3cat o en un podcast. Tot torna havia d’emetre’s per TV3 però la direcció de la cadena, vist el producte final, no ha gosat fer-ho encara i l’ha deixat en el repositori de 3cat. No ha descartat, però, passar-lo a TV3 més endavant.
Per ridiculitzar els Jocs, el programa passa les imatges d’una entrevista que la periodista Julia Otero va fer a TV3 a la mascota dels Jocs, Cobi. “Periodisme valent i necessari”, diu Andreu. Dalmau afegeix que Otero va decidir anar a treballar a Madrid després de la vergonya que va passar en aquesta entrevista.
Tot seguit, s’explica que el jutge Baltasar Garzón va ordenar la detenció de 45 persones “presumptament” vinculades a Terra Lliure. Ressalten que els detinguts van denunciar tortures per part de la policia. Dalmau comenta: “Quins temps els 90! Ara no tindrien collons de detenir cap independentista”. “Què bah! Europa no ho permetria!”, acota Andreu. Més endavant, afirmen que “el 1992 la repressió policial és el pa de cada dia” i que “el 2017, a Catalunya l’arma de destrucció massiva serà el Fairy”. Per completar la revisió processista del capítol, en un moment donat apareix una moto passant per davant d’un gran mural on es llegeix “Catalunya lliure”, i l’escriptor independentista Quim Monzó es presta a participar en un dels seus gags.
Inclou un fragment on algú li crida “eres un mierda” a Alfonso Guerra, aleshores vicepresident socialista del Govern espanyol. S’hi destaca que Jordi Pujol guanya per majoria absoluta, amb 30 diputats més que els socialistes, les eleccions al Parlament de Catalunya i que el Barça de Johan Cruyff guanya la Copa d’Europa.
1992 també va ser l’any de l’Exposició Universal de Sevilla. No surt tampoc ben parada del tracte que li donen a Tot torna. Andreu la presenta dient que commemora el cinc-cents aniversari del descobriment d’Amèrica i que, per això, el seu lema és “La era del Descubrimiento”. Dalmau diu que es va pensar en el lema “La era de matar aztecas” però que “per motius que es desconeixen, els organitzadors l’acaben descartant”.
Tot torna consta 10 capítols que analitzen deu anys de la història recent de Catalunya entre el 1985 i el 2006. Ha costat 720.000 euros. Dos dels seus guionistes són Manel Vidal i Magí García. A Vidal el van acomiadar de TV3 fa dos anys per un comentari al programa Zona Franca on va dir que els votants i representants del PSC són nazis i García va ser el creador de la salutació “Puta nit i bona Espanya” amb què començava cada nit aquest late night show. A Tot Torna, a més de Quim Monzó, hi fan ‘cameos’ altres independentistes com Lluís Llach, Joel Joan, Toni Soler o Pilarín Bayés.