Òmnium, Irídia i ANC recorreran contra l’amnistia a 46 policies

El sindicat Jupol celebra la fi del "calvari judicial" pels agents, tot i mostrar-se contrari a la llei

Cops de porra durant l'1-O
Cops de porra durant l'1-O

Òmnium Cultural, Irídia i l’ANC recorreran la decisió del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona d’amnistiar els 46 policies espanyols investigats per colpejar participants en la votació de l’1 d’octubre del 2017.

Òmnium i l’ANC, personades com a acusació popular, i Irídia, que és acusació particular i popular, al·legaran que aquella actuació policial contravé l’article 3 del Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, i que amnistiar-los implica una vulneració del mateix.

Les tres entitats insisteixen que la llei d’amnistia no pot beneficiar, en cap cas, els responsables de la violència policial, i que els actes investigats queden exclosos de l’àmbit de l’amnistia perquè consideren que poden representar delictes de tortures o tractes inhumans o degradants, que superen el llindar de gravetat de conformitat amb la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Per la seva banda, Jupol ha celebrat que decisió “finalitza el calvari judicial” dels agents. El sindicat policial s’ha mostrat contrari a la llei d’amnistia perquè, segons argumenta, “iguala” els policies amb els “promotors d’un intent de cop d’Estat i els responsables de terrorisme de carrer i greus aldarulls als carrers de Catalunya”. També ha defensat l’honorabilitat i innocència de tots els agents, i que van actuar “en compliment de les ordres legítimes dels seus superiors, en compliment d’un manament judicial i amb l’únic objectiu de mantenir l’ordre públic i garantir la seguretat ciutadana”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari