L’Advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia als investigats en el cas Tsunami

L'escrit recorda al jutge Castellón que cal respectar "l'autèntica voluntat del legislador"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, a Ginebra (ACN)

L’Advocacia de l’Estat ha presentat aquest dimarts un escrit dirigit al jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón en el qual es posiciona a favor de l’aplicació de la llei d’amnistia a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i la resta d’investigats en el cas de Tsunami Democràtic.

L’escrit insta el jutge a respectar “l’autèntica voluntat del legislador” que “quedin inclosos dins de l’àmbit d’aplicació de la llei totes les manifestacions que revelessin tensió política, social i institucional” amb la finalitat d’aconseguir “la normalització institucional, política i social a Catalunya”.

La causa investiga altres figures de l’independentisme com Josep Lluís Alay, Oleguer Serra, Oriol Soler o Xavier Vendrell.

L’Advocacia argumenta que les accions de Tsunami van causar “lesions de gravetat” a membres dels cossos de seguretat de l’Estat, però considera que no mereixen el qualificatiu de “greus violacions de drets humans” o de terrorisme, que deixarien als acusats fora de l’àmbit d’aplicació de l’amnistia aprovada al Congrés.

Tanmateix, admet que les investigacions practicades fins ara permeten al jutge instructor inferir que Rovira, Alay o Vendrell estaven vinculats a Tsunami, una organització amb l’objectiu de “subvertir l’ordre constitucional, desestabilitzar econòmicament i políticament l’Estat” com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem al judici del procés.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari