SATSE alerta que les retallades d’estiu poden provocar un “increment” de les agressions als centres sanitaris

El sindicat condemna "energèticament" l'agressió múltiple a l'Hospital de Terrassa

L'Hospital de Terrassa - Foto: Google

SATSE ha condemnat “energèticament” l’agressió múltiple que es va produir la setmana passada contra els professionals sanitaris de l’Hospital de Terrassa i ha alertat que “una possible conseqüència de les retallades a la sanitat pública aquest estiu” sigui l’increment del “risc” que es produeixin agressions.

“La manca de cobertura i els tancaments provoquen una major pressió assistencial, augmentant els temps d’espera i provocant tensió entre pacients i acompanyants”, ha avisat el sindicat en un comunicat recollit per l’ACN. A més, han recordat als usuaris que “res no justifica una agressió contra un professional que l’està atenent” i, alhora, ha demanat al govern català una dotació econòmica “suficient” per a poder donar un servei sanitari de qualitat.

El comunicat del sindicat arriba dies després que almenys vuit professionals de l’Hospital de Terrassa fossin agredits violentament pels acompanyants d’una pacient embarassada. “És imprescindible donar suport a les persones que han patit una agressió, tant del punt de vista de realitzar la denúncia com el psicològic”, ha demanat el sindicat arran d’un incident que va causar lesions lleus a diversos treballadors.

SATSE ha defensat que “és fonamental” comunicar qualsevol episodi de violència, sigui física o verbal, “per donar visibilitat al problema, conscienciar a la població i pressionar a les administracions perquè inverteixin part del seu pressupost en millorar la seguretat dels centres de salut”, afegeix la mateixa informació.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari