ERC demana disculpes a Maragall i obre un “procediment intern” per aclarir la “mala praxi” contra ell

Sans defensa que l'autor dels cartells va actuar pel seu compte i no va rebre indicacions de la direcció

La portaveu d'ERC, Raquel Sans, durant una roda de premsa (ACN)

La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha demanat disculpes a l’exlíder del partit a Barcelona, Ernest Maragall, així com a totes les persones que pateixen Alzheimer i els seus familiars pels cartells amb el lema “Fora l’Alzheimer de Barcelona”, que van aparèixer en la precampanya de les eleccions municipals del 2023 amb imatges d’ell i del seu germà, l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall. Segons ha publicat el diari Ara i ha confirmat la mateixa Sans aquest dilluns, els cartells els va encarregar una persona vinculada al partit i per això han decidit obrir un “procediment intern” per aclarir aquesta “mala praxi”. Tot i això, no ha aclarit si es tracta d’un militant o d’una persona que treballés per a ERC.

Sans ha defensat que aquesta persona no va rebre ordres de la direcció per dur a terme aquesta acció, que segons ha publicat el diari citat s’hauria vehiculat a través d’una empresa, Relevance, i que hauria actuat pel seu compte. Sí que ha explicat que el llavors president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, en van tenir coneixement a posteriori, quan l’autor ho va confessar al partit. Això hauria passat, segons ha dit la portaveu d’ERC, després que Maragall presentés una denúncia als Mossos d’Esquadra. Maragall va acabar retirant aquesta denúncia, però, segons la portaveu republicana, no va ser perquè la formació l’animés a fer-ho.

Sans ha subratllat que ERC “té una oportunitat d’obrir un procediment intern” per aclarir els fets i depurar responsabilitats i ha detallat que aquest mateix dilluns es reunirà la comissió ètica –de la qual ella en forma part– per iniciar la investigació del cas. No s’havia actuat abans, ha assegurat, perquè el cas estava en mans dels Mossos i fins avui no han sabut que s’havia tancat l’expedient. La portaveu ha afirmat que l’actuació d’aquesta persona contra Maragall “ha vulnerat el codi ètic i és contrària als valors republicans”, i ha garantit que el partit anirà “fins al final”.

Tot i això, Sans no s’ha referit a altres actuacions que ha publicat el diari, com la suposada contractació d’uns mariachis perquè toquessin davant de la seu de Junts quan s’hi decidia si sortien del Govern, o la implicació que hi podrien haver tingut figures com l’actual viceconseller de la Generalitat Sergi Sabrià i cares del partit com Marc Colomer i Tolo Moya.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari