El PSOE diu que les valoracions “polítiques” del TS sobre l’amnistia són “sorprenents i innecessàries”

Els socialistes destaquen que no es qüestiona "ni la constitucionalitat" de la llei "ni la compatibilitat amb el dret de la UE"

El secretari general del PSOE i president del govern central, Pedro Sánchez, presideix una reunió del seu partit (@PSOE)

El PSOE ha lamentat aquest dilluns les que les valoracions “polítiques” del Tribunal Suprem (TS) en la seva decisió de deixar l’expresident català Carles Puigdemont i a l’expresident d’ERC Oriol Junqueras fora de l’amnistia pels delictes de malversació. “No entrarem a valorar les consideracions polítiques que ha fet el TS, sorprenents i innecessàries per a la tasca jurisdiccional que té encomanada. És en l’àmbit polític i no judicial on correspon pensar sobre les lleis i els pactes entre diferents forces”, han indicat fonts socialistes aquest dilluns.

Tot i això, des del PSOE han reiterat la seva “confiança” en l’Estat de dret i han destacat que el posicionament de l’alt tribunal no qüestiona la constitucionalitat de l’amnistia. A més, han recordat que Espanya té un sistema “garantista” que protegeix l’aplicació als ciutadans de les lleis “democràticament aprovades”, tal com ja han fet altres tribunals com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Des de Ferraz també consideren una bona notícia que no es qüestioni “ni la constitucionalitat general de l’amnistia ni la compatibilitat amb el dret de la Unió Europea (UE)”.

“El TS no posa en dubte la capacitat de les Corts Generals d’aprovar amnisties, només pregunta a les parts si escau presentar una qüestió d’inconstitucionalitat sobre el delicte de desobediència; a més, el TS renuncia expressament a presentar una qüestió prejudicial davant del TJUE”, remarquen des del PSOE.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari