El PP, sobre la decisió del Suprem: “L’Estat funciona per sobre d’un mal govern”

Gamarra afirma que és "una bona notícia" que exhibeix "el normal funcionament d'un Estat de dret"

La diputada i secretària general del PP, Cuca Gamarra, al Congrés (Congrés dels Diputats)

El PP ha celebrat aquest dilluns la decisió del Tribunal Suprem (TS) de declarar no amnistiable el delicte de malversació i, per tant, deixar fora de l’àmbit de la llei l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exvicepresident Oriol Junqueras, entre altres. Segons ha dit la secretària general del PP, Cuca Gamarra, el pas de l’alt tribunal és “una bona notícia” que mostra com “les institucions de l’Estat funcionen per sobre d’un mal govern”. “Veiem el normal funcionament d’un Estat de dret en un país que és una democràcia com Espanya”, ha afegit.

Gamarra ha valorat així una decisió que afecta també els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa. En les seves interlocutòries, el TS també manté les ordres de detenció a Espanya contra Puigdemont, Comín i Puig, l’aixeca contra la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i no arxiva la inhabilitació de Junqueras, Romeva, Turull i Bassa fins al 2030 i 2031. A més, també ha acordat promoure una qüestió d’inconstitucionalitat sobre el delicte de desobediència pels quatre condemnats i els quatre exiliats.

Des del PP subratllen que la resolució del Suprem és la prova que la llei d’amnistia, a més de ser “il·legal i immoral”, també té una “aplicació difícil” en l’ordenament jurídic espanyol i europeu. “Els jutges apliquen les lleis conforme a l’ordenament jurídic, no sobre la base dels interessos de Pedro Sánchez per garantir el seu govern i complir els seus compromisos amb els independentistes”, ha apuntat Gamarra.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari