El jutge Aguirre va vantar-se de tombar l’amnistia i el govern de Sánchez, segons ‘Diario Red’

En àudios, el magistrat del cas Voloh diu que la imputació de Puigdemont "serà la tomba" de l'executiu central

El jutge Joaquín Aguirre en una entrevista a la televisió alemanya

El titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, que instrueix el cas Voloh sobre la suposada trama russa del procés independentista, va vanar-se el darrer gener de tombar la llei d’amnistia i, uns mesos després, va fer el mateix sobre una eventual caiguda del govern espanyol de Pedro Sánchez. En uns àudios difosos per Diario Red i Canal Red aquest dilluns, mitjans digitals de l’exlíder de Podem Pablo Iglesias, s’escolta el magistrat fer aquestes afirmacions mentre conversa amb funcionaris judicials.

La primera gravació es va fer després de la votació fallida de l’amnistia, quan Junts va votar en contra del text en considerar que no tenia suficient cobertura. En aquesta conversa, Aguirre manifesta: “M’han dit que ahir això de la llei d’amnistia va tombar-se per mi”. De fet, dies abans el jutge va prorrogar la investigació de la trama russa del procés, en contra del criteri de l’Audiència de Barcelona, i va obrir la porta a investigar l’expresident català Carles Puigdemont, entre altres persones, per alta traïció.

A més, un dia abans de la votació fallida, l’informatiu Tagesschau, de Das Erste (la primera cadena de televisió pública alemanya), informava sobre la suposada trama russa amb el titular: “Separatistes catalans: la porta del darrere europea de Putin?”. Segons Diario Red, la filtració de la informació a la premsa alemanya la va fer el mateix Aguirre, que va participar en una entrevista a la televisió alemanya en la qual denunciava “la influència directa de Rússia en el procés d’independència de Catalunya”.

En un altre àudio posterior, gravat a l’abril, el jutge torna a referir-se a l’assumpte i diu: “És clar, és que serà la tomba. Sí que ho serà. Al govern li queden dos telenotícies alemanys. Dos. I ja està. A prendre pel cul. Aleshores, hi ha gent que s’està situant ja, ja pres partit, i el partit soc jo”. Dos mesos després d’aquesta conversa, el passat 21 de juny, Aguirre esquiva l’ordre de l’Audiència Nacional i decideix obrir una nova peça separada de la trama russa, tot demanant al Tribunal Suprem que investigui Puigdemont per alta traïció. El magistrat també ha acusat l’expresident de la Generalitat Artur Mas; l’exconsellera Elsa Artadi; el diputat de Junts Francesc de Dalmases; el periodista Carles Porta; l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye; el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay; l’exdirigent de CDC Víctor Terradellas; els empresaris Aleksander DimitrenkoJordi SardàMiquel Casals (amic del líder de Junts) i Zeus Borrell.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari