Carles Puigdemont i Oriol Junqueras es retroben a Waterloo

En plena voluntat de Junts i ERC de restablir ponts

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras s’han reunit aquest dilluns a Waterloo. Els qui van ser president i vicepresident de la Generalitat entre el 2016 i el 2017 no es veien cara a cara des del 2021.

La trobada, que ha avançat La Vanguardia, arriba en el marc de la voluntat de Junts i Esquerra de restablir ponts després de la patacada de l’independentisme a l’últim cicle electoral, sobretot als comicis al Parlament i l’Eurocambra.

També en plena crisi d’Esquerra, partit on ara mateix Junqueras no té cap càrrec a la direcció després que dimitís per tornar a optar al seu lideratge al congrés que es farà al novembre.

Puigdemont tampoc té cap càrrec orgànic dins de Junts per Catalunya des del juny del 2022, si bé a la pràctica és el líder de la formació. Va ser el candidat als comicis al Parlament de Catalunya del 12 de maig i aspira a ser candidat a la investidura.

Per aquest motiu, el de tornar a presidir la Generalitat de Catalunya, Puigdemont mira de seduir els republicans, perquè li donin suport en un hipotètic debat d’investidura que, al mateix temps, forci l’abstenció del PSC.

Els socialistes catalans, però, ja han deixat clar que aquest escenari no és possible. Salvador Illa també aspira a liderar el pròxim Govern i manté converses amb ERC per aconseguir una majoria progressista.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari