Boye anuncia una querella contra el jutge Aguirre per l’àudio on es vanta de frenar la llei d’amnistia

L'advocat de Puigdemont preveu acusar l'instructor del cas Voloh de prevaricació i pretén que el CGPJ l'aparti

Gonzalo Boye

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha anunciat aquest dilluns que té previst presentar una querella contra el titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, després que Diario Red hagi publicat un àudio on el magistrat es vanta d’haver aturat la tramitació de la llei d’amnistia al gener, gràcies a la seva investigació del cas Voloh on apunta a un possible delicte d’alta traïció.

Boye, també investigat, ha considerat a RAC1 que es tracta d’un “cas de manual de prevaricació que traspassa totes les barreres”. A més, ha demanat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que se l’aparti Aguirre de la investigació i que es faci una inspecció general del jutjat.

Segons indica Diario Red, mitjà fundat per l’exvicepresident del Govern Pablo Iglesias, els àudios mostren al magistrat parlant amb funcionaris del jutjat de la interlocutòria del cas Voloh que obria la possibilitat d’imputar pel delicte de traïció a Puigdemont, entre altres líders independentistes, l’endemà que Junts rebutgés la norma a la cambra baixa.

Boye també ha assegurat que la decisió de Junts de votar en contra de la llei d’amnistia en la primera votació estava presa des de feia temps i que, per tant, en cap cas, és mèrit del jutge Aguirre. “És delirant que es pengi aquest èxit. La decisió estava presa des de dies abans”, ha assegurat.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari