Albiach veu factible un preacord d’investidura abans de finals de juliol

La líder dels comuns avisa que el seu partit i ERC no poden investir Illa si després mira "cap a Junts"

La líder de Comuns, Jéssica Albiach, en una entrevista a la Ser Catalunya

La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha coincidit amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en fixar el termini de finals de juliol per arribar a un preacord d’investidura, encara que la data límit parlamentària sigui el 26 d’agost. En una entrevista a la Ser Catalunya, Albiach s’ha mostrat optimista, però ha avisat que la geometria variable “no és una bona idea”: “No es pot investir (Salvador) Illa amb els vots dels comuns i ERC i després que els socialistes mirin cap a Junts per fer les principals polítiques del país”.

Després que Rovira hagi avisat que a finals de juliol s’acaba el temps per arribar a un preacord amb ERC, Albiach comparteix que “no cal escurar els tempos” i que quatre setmanes “donen per molt”. La líder dels comuns s’ha mostrat convençuda que és possible arribar a aquest preacord i veu bona predisposició de les parts. A més, ha insistit que l’única alternativa a una repetició electoral és un acord entre PSC, ERC i comuns.

Segons ha explicat, ara hi ha negociacions bilaterals del PSC amb els comuns i del PSC amb ERC i, de manera informal, el partit d’Albiach també té converses amb els republicans. No obstant això, des de Comuns defensen que primer toca que hi hagi negociacions bilaterals entre ERC i PSC perquè, segons Albiach, els socialistes són els que han de fer “majors esforços” i “moure’s”, ja que van guanyar les eleccions del 12-M.

D’altra banda, la líder de Comuns ha assegurat que ara per ara no s’ha obert al seu partit el debat de si han d’entrar dins del pròxim executiu català. “En funció de l’acord dels continguts i de l’abast decidirem si entrem o no al Govern de la Generalitat. La prioritat són els continguts i les polítiques, i l’entrada o no és secundària ara mateix”, ha indicat.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari