Rull diu que defensarà la inviolabilitat del Parlament en cas d’un intent de detenció de Puigdemont a la cambra

Subratlla que l’independentisme surt “victoriós quan articula instruments d’expressió molt majoritària”

El president del Parlament, Josep Rull, intervé davant d'una delegació del Parlament de Baden-Württemberg aquest dijous al Parlament (Nico Tomás, ACN)
El president del Parlament, Josep Rull, intervé davant d'una delegació del Parlament de Baden-Württemberg aquest dijous al Parlament (Nico Tomás, ACN).

El president del Parlament, Josep Rull, ha assegurat en una entrevista al Diari ARA que defensarà la inviolabilitat de la cambra en cas d’un intent de detenció de Carles Puigdemont al Parlament. Segons ell, els diputats han de ser “intocables”. “Jo defensaria els drets dels diputats i el Parlament ha de ser inviolable. I a dins, el Parlament ha de ser el temple del respecte democràtic i de l’expressió democràtica del poble de Catalunya”, ha assenyalat.

Sobre la proposta d’una llista conjunta amb ERC en cas de repetició electoral, ha dit que això depèn de la direcció del partit decidir-ho. Ha afegit que la seva experiència és que quan l’independentisme és capaç “d’articular instruments d’expressió molt majoritària” resulta “victoriós”.

Rull creu que Puigdemont ha de tornar “amb el màxim nivell de solemnitat possible”, perquè “ha mantingut a l’exili la dignitat de la institució de la presidència”. Després de remarcar que la presidència de la Generalitat l’escull i la destitueix el Parlament, ha subratllat que la destitució de Puigdemont la va plantejar un decret del Govern d’Espanya. “Va ser il·legalment i il·legítimament destituït”, ha dit. També hi ha afegit els exconsellers Toni Comin i Lluís Puig, i també Marta Rovira. “Quan tornin com a persones lliures, aquest Parlament els ha d’obrir les portes”, ha destacat.

En aquest sentit, si Puigdemont tornés amb les mesures cautelars contra ell vigents, i en preguntar-li si ell evitaria que la policia entrés al Parlament, Rull ha afirmat que defensaria els drets dels diputats i la inviolabilitat de la cambra. “Els diputats han de ser intocables”, ha constatat.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari