Quina mala jugada li ha fet Toni Comín a Lluís Llach?

Publicar a X un post amb la foto d’ells dos dalt d’un veler navegant per la Costa Blava en una excursió pagada pel Consell de la República Catalana (CRC). Així ho han denunciat els gestors de CAT Global, l’entitat que empara jurídicament el consell que presideix Carles Puigdemont. El viatge va tenir lloc l’agost del 2022 i els responsables de CAT Global l’inclouen dins les despeses fetes per Toni Comín, interlocutor d’aquesta entitat i el Consell de la República, que consideren que no poden justificar davant les autoritats administratives belgues.

Lluís Llach, que aleshores era membre del Consell de Govern del CRC i des de fa uns dies presideix l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha demanat el vot per Puigdemont a les eleccions al Parlament de Catalunya i per Comín a les europees. Per justificar el suport a Comín va dir que “he demanat el vot per ell per amistat, perquè ha patit molt i em fa por la seva vida i la seva manera d’estar a la vida, perquè ha viscut un drama bestial (…) és per una qüestió totalment humanitària”. La imatge d’ells dos juntament amb tres persones més asseguts al veler que navegava plàcidament per la Costa Blava no reflecteix patiment, precisament.

Comín va acompanyar la fotografia amb aquesta frase: “Després de 12 anys hem tornat junts a Ítaca. Entremig, hem viscut el millor i el pitjor. Però l’essencial segueix inalterable: l’amistat forjada a força d’anys, un desig infinit de llibertat i la convicció insubornable que un dia arribarem a la nostra Ítaca col.lectiva. I el mar”. Una de les primeres a felicitar-los a X per l’excursió finançada pel Consell de la República Catalana va ser Neus Torbisco, que també va formar part del govern d’aquesta entitat i que va ocupar el segon lloc de la candidatura de Comín a les elecciones europees però no va ser elegida.

La distribució recent d’aquesta imatge per la xarxa social ha generat aquests darrers dies una allau de crítiques a Llach, entre les quals n’hi ha que demanen que dimiteixi com a president de l’ANC. El cantant, que va musicar el poema “Viatge a Ítaca” de Konstantinos Kavafis, ha anunciat que aquest 3 de juliol començarà una gira per diverses ciutats per reactivar l’independentisme. L’advocat Lluís Gibert, del sector crític d’aquest independentisme, li ha preguntat en un missatge a X: “Anirà amb el barco de Comín?”

(Visited 869 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari