El partit de Le Pen aconsegueix la victòria en la primera volta de les eleccions legislatives de França, segons els sondejos

L'alta participació, al voltant del 70%, és la més elevada en aquest tipus de comicis des de l'any 1981

Marine Le Pen, líder de Reagrupament Nacional
Marine Le Pen, líder de Reagrupament Nacional.

El partit d’extrema dreta Reagrupament Nacional, liderat per Marine Le Pen, ha guanyat la primera volta de les eleccions legislatives a França amb un 34,2% dels vots, segons estimacions de l’institut Ifop per a la televisió TF1. La coalició d’esquerres Nou Front Popular s’ha situat en segon lloc amb un 29,1%, mentre que la candidatura del president Emmanuel Macron, Ensemble (Junts), ha quedat en tercera posició amb un 21,5%.

Aquestes estimacions indiquen un avantatge significatiu per al Reagrupament Nacional de cara a la segona volta, que se celebrarà el proper diumenge. L’alta participació, propera al 70%, és la més elevada en unes eleccions legislatives des de l’any 1981, cosa que podria donar lloc a nombroses circumscripcions amb tres candidats en la segona volta, conegudes com a triangulars.

La possibilitat d’aquestes triangulars podria dispersar el vot, facilitant l’elecció dels candidats del Reagrupament Nacional. No obstant això, si els candidats menys votats es retiren per concentrar el vot contra l’extrema dreta, això podria complicar l’obtenció d’una majoria absoluta per als candidats de Le Pen.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari