Desarticulada una trama de pederàstia que cometia agressions sexuals grupals a menors de 16 anys captats a les xarxes

La investigació dels Mossos d'Esquadra permet detenir 16 depredadors sexuals i identificar 11 víctimes

Roda de premsa dels Mossos - Foto: ACN, Nico Tomás

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una trama de pederastes acusada de cometre agressions sexuals grupals a menors de 16 anys que havia captat a les xarxes socials, per producció de pornografia infantil i per prostitució de menors. Fins ara s’han detingut 16 depredadors sexuals, i s’han pogut identificar 11 víctimes.

L’inspector Josep Antoni López Garzón, cap de l’Àrea Central del Cibercrim de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), i el caporal David López han explicat aquest divendres alguns detalls de la investigació, que ha durat dos anys i ha permès identificar i detenir el màxim responsable de la trama i localitzar la resta d’homes que haurien participat directament en les agressions sexuals al domicili del principal investigat, ubicat al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

La investigació dels Mossos es va iniciar a finals de l’any 2021, a partir de la denúncia d’una víctima de 12 anys que havia estat agredida sexualment, amb altres menors, per un mateix home entre el maig del 2020 i l’octubre del 2021. Les primeres investigacions a les xarxes socials i aplicacions de contactes d’adults, on havien estat contactats els menors, van permetre ubicar el lloc on tenien lloc les agressions, el domicili del màxim responsable de la trama, de 48 anys. Durant l’escorcoll es va localitzar material informàtic, que el relacionaven amb activitats amb menors, recull l’ACN.

Dels més de 200 GB de material audiovisual i converses analitzats, els investigadors van constatar que el principal investigat estava al capdamunt d’una trama i mantenia contactes amb altres depredadors sexuals, amb qui organitzava trobades amb els menors al seu domicili.

Al màxim responsable, que gravava amb el mòbil i amb càmeres ocultes, i tenia antecedents policials per presumptament regentar un pis de prostitució de menors a València el 2010, se li van requisar 1.300 vídeos de material d’explotació sexual infantil, dels quals uns 250 haurien estat enregistrats per ell entre el 2016 i el 2022. De les més de 2.000 converses analitzades, 120 van ser seleccionades pel seu contingut pedòfil, afegeix la mateixa informació.

A partir d’aquestes troballes, els Mossos, tutelats pel Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, van iniciar una segona fase per identificar i protegir les víctimes, i detenir els depredadors sexuals. Aquesta actuació ha permès la detenció de 16 agressors, però n’hi ha 14 més pendents d’identificar. Són persones “de tots els estatus socials” i d’entre 19 i 50 anys, segons ha explicat l’investigador Josep Antoni López Garzón.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari