Barcelona aprova apujar la taxa turística i demana a la Generalitat poder-la incrementar-la encara més

La xifra passaria d'un màxim de 3,25 euros per persona i dia a 4 a la capital catalana

Ple de l'Ajuntament de Barcelona

El ple municipal de Barcelona ha aprovat aquest divendres la voluntat d‘apujar la taxa a les estades turístiques del màxim de 3,25 euros per persona i dia actual fins a un màxim de 4 euros.

A més, ha instat el govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya a modificar la llei de mesures fiscals del 2020 per flexibilitzar l’actual topall del recàrrec municipal de l’impost, amb l’objectiu que l’Ajuntament de Barcelona pugui decidir l’import d’aquest recàrrec per sobre dels 4 euros establerts ara.

El govern municipal que encapçala l’alcalde Jaume Collboni ha anunciat que portarà la proposta a la comissió d’Hisenda del juliol. En el darrer ple, tots els grups ha donat suport a l’increment, excepte PP i Vox.

En la defensa de la seva proposició, la regidora republicana Elisenda Alamany ha recordat que Barcelona recapta 95 milions d’euros per la taxa turística, però que les despeses directes que provoca el turisme en neteja, seguretat o transport pugen a 142 milions, fet que suposa un dèficit a les arques municipals d’uns 50 milions d’euros.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari