La Fiscalia demana al TSJC amnistiar Salvadó, Jové i Garriga

El Ministeri Públic assumeix la posició fixada al Suprem "en estricta aplicació dels principis d'unitat d'actuació i dependència jeràrquica"

Jové i Salvadó, arribant al TSJC
Jové i Salvadó, arribant al TSJC

La Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que apliqui l’amnistia a Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga, acusats pel seu paper en els preparatius de l’1-O.

En un escrit de 15 pàgines, el tinent fiscal Pedro Ariche ha demanat amnistiar els tres ex-alts càrrecs d’Economia assumint la posició fixada al Tribunal Suprem “en estricta aplicació dels principis d’unitat d’actuació i dependència jeràrquica”, recull l’ACN.

Tots ells havien de ser jutjats a partir de l’octubre, en un judici de diverses setmanes. La Fiscalia demanava 7 anys de presó per a Jové, i 6 anys i 3 mesos per a Salvadó per malversació agreujada, prevaricació i desobediència, mentre per a Garriga sol·licitava un any d’inhabilitació per desobediència greu.

El fiscal ha recordat ara que la tinent fiscal del Tribunal Suprem i el fiscal en cap de la sala segona del Suprem van enviar a l’alt tribunal espanyol un informe favorable a l’amnistia per als líders polítics independentistes condemnats o establerts a l’estranger pels mateixos delictes.

En el seu escrit dirigit al TSJC, el fiscal Ariche recorda que els tres processats estaven a les ordres dels líders jutjats i investigats pel Suprem, i per tant les seves conductes delictives serien equiparables.

De moment, segons afegeix la mateixa informació, es desconeix el posicionament de l’Advocacia de l’Estat, que previsiblement també demanarà l’amnistia, i de Vox, acusació popular, que previsiblement s’hi oposarà.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari