Junts reclama que Catalunya quedi fora del pla per repartir menors immigrants entre CCAA

La formació de Puigdemont recorda les arribades ja assumides i que es negocia la cessió de les competències en immigració

La portaveu i líder de Junts al Congrés, Míriam Nogueras (Congrés dels Diputats)

Junts manté la negativa al pla del ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, sobre un repartiment obligatori entre comunitats autònomes dels gairebé 6.000 immigrants menors no acompanyats que es troben a les Canàries, i ha apuntat que només donarà suport al text que el Govern d’Espanya vol portar al Congrés abans de l’estiu si s’exclou Catalunya de la distribució.

La formació de Carles Puigdemont ha argumentat que Catalunya ja ha assumit, sense tenir recursos, uns 2.000 menors fruit de la crisi de l’octubre del 2023, i que es troba en plena negociació sobre el traspàs de les competències en immigració a la Generalitat, arran del compromís que l’executiu espanyol va assumir durant les negociacions dels decrets anticrisi.

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha traslladat aquesta posició al ministre Torres aquest dimarts, i malgrat que l’executiu va demanar a Junts com a mínim una abstenció, Junts no està disposat a facilitar l’aprovació al Congrés de cap proposta que no incorpori una excepció per a Catalunya. “Existeix una realitat a Canàries, però també a Catalunya” i “la nostra prioritat és Catalunya”, han apuntat fonts de la formació citades per l’ACN.

Junts considera, a més, que seria incongruent negociar un repartiment obligatori de menors no acompanyats entre les CCAA mentre es treballa per a la delegació de competències en immigració per a la Generalitat.

De moment, el govern espanyol ha tancat la porta a l’exclusió de Catalunya del repartiment.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari