PSOE i PP acceleren la reforma del CGPJ

L'acord arribarà al Congrés la setmana vinent i s'aprovarà, a tot estirar, el 23 de juliol

El Congrés dels Diputats - Foto: Congrés dels Diputats

El PSOE i el PP preveuen concretar aquest mes de juliol la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) acordada ahir i portar-la al Congrés abans del dia 23 de juliol, el darrer ple previst abans de l’aturada estiuenca de la cambra.

Segons consta en el pacte entre ambdues formacions i difon l’ACN, hi ha el compromís d’aprovar la proposició de llei del Poder Judicial, els nous candidats a vocals i el candidat a la vacant del Tribunal Constitucional de manera simultània.

Paral·lelament, aquest dimecres la presidenta del Congrés, la socialista Francina Armengol, ha informat els portaveus parlamentaris que el ple es reunirà els pròxims 4, 11, 17 i 23 de juliol.

Segons han confirmat fonts de la cambra i difon la mateixa informació, el dia 4 de juliol es votaria la presa en consideració de la norma, el dia 11 es faria el debat d’esmenes a la totalitat i el 23 es votarien els nomenaments i el text definitiu de la normativa de l’òrgan de govern dels jutges. Superats aquests tràmits, i si no hi ha cap esdeveniment de darrera hora, el Congrés entraria després en període vacacional.

Un cop s’aprovi la llei amb les dues reformes, el CGPJ tindrà un termini de sis mesos des de la seva entrada en vigor per fer “un estudi dels sistemes europeus per a l’elecció de vocals en òrgans anàlegs” i presentar una proposta de reforma del sistema d’elecció amb el suport de tres cinquenes parts dels vocals.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari