Illa es compromet a dialogar “de bona fe” sobre la investidura

"Avantposaré els interessos de Catalunya", ha anunciat el líder del PSC, que aposta per un pacte amb ERC i Comuns Sumar

Salvador Illa - Foto: ACN, Bernat Vilaró

El líder del PSC, Salvador Illa, s’ha compromès aquest dimecres a dialogar “de bona fe” durant els pròxims dos mesos per aconseguir els suports necessaris per a la seva investidura. Durant la seva intervenció en el marc del ple que ha activat el compte enrere per a una investidura o una repetició electoral, Illa ha assegurat que, fins al 26 d’agost, negociarà “activament, metòdicament, respectuosament i sense presses i sense pauses”.

“M’hi esforçaré”, ha promès, afegint que és conscient que el PSC té un suport “ampli” al Parlament de Catalunya, però “no suficient”, recull l’ACN. “Avantposaré els interessos de Catalunya i el bé comú”, ha garantit, i també ha remarcat que no hi ha cap altra opció que no sigui “un pacte progressista sòlid i ambiciós” amb ERC i Comuns Sumar.

Durant la mateixa sessió, Illa ha justificat haver demanat “més temps” al president del Parlament, Josep Rull, per treballar els seus suports per a la investidura, adduint que vol fer “les coses ben fetes”.

El dirigent socialista ha apostat per un pacte “sòlid, ambiciós i fet des del convenciment” que creu que “retornarà l’esperança i la il·lusió a Catalunya”. Illa ha expressat la seva voluntat de tancar un acord que “generi prosperitat” i “afermi els valors progressistes” en un context d’auge de l’extrema dreta”, i per “enfortir i desplegar el potencial de la cultura catalana amb una singular atenció a la llengua”.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari