ERC diu que la sociovergència “suma sobradament” per evitar la repetició electoral

Jové avisa a PSC i Junts que no poden donar per fets els seus vots

El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové - Foto: ACN, Rafa Garrido

El president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, ha afirmat que la sociovergència “suma sobradament”, durant el debat en l’acte equivalent que ha activat el rellotge de la investidura, aquest dimecres, al Parlament de Catalunya. Jové ha avisat que arribar al 26 d’agost amb “la feina feta” o bé anar a una repetició electoral el 13 d’octubre “només és a les mans” de PSC i Junts.

A més, segons recull l’ACN, ha avisat a socialistes i juntaires que no poden donar per fets els vots d’ERC, i ha criticat que hagin fet pinça en l’anterior legislatura per anar en contra del govern: “S’han coordinat per desgastar Aragonès”. Jové ha reiterat que seran “exigents” amb les seves condicions per qualsevol acord: referèndum, finançament singular, català i estat del benestar.

Jové ha subratllat que ERC reconeix “tota la legitimitat” de PSC i Junts d’explorar un pacte per investir els seus candidats. De fet, els ha exigit que assumeixin aquesta responsabilitat, i ha criticat que no hagin postulat els seus presidenciables. El president del grup republicà, això sí, ha acusat socialistes i Junts de no tenir “ni força ni lideratge”, de no prendre’s “seriosament” el país, i d'”incapacitat i irresponsabilitat” política.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari