Carles Porta va oferir el seu compte corrent perquè els emissaris de la trama russa ingressessin diners, segons el jutge Aguirre

El magistrat assegura que el periodista “tenia ple coneixement del que es va tractar a la reunió al Palau dels Canonges” entre Carles Puigdemont i els interlocutors d’aquesta xarxa

Xat entre Carles Porta i Terradellas d'on el jutge Aguirre dedueix que els emissaris russos havien d'ingressar diners en un compte del periodista

El jutge Joaquín Aguirre considera que el periodista Carles Porta va posar el seu compte corrent a disposició de la trama russa del ‘procés’ perquè hi fes ingressos econòmics. Ho recull en l’aute separat de la seva investigació sobre la ingerència russa en el procés independentista que va donar a conèixer aquest 21 de juny a partir d’una conversa de xat entre Porta i Víctor Terradellas, ex-responsable de Relacions Internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya i persona pont entre l’aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els emissaris russos. Aguirre explica que la conversa estava guardada en una imatge del mòbil de Terradellas i corresponia als dies 28 i 29 d’octubre del 2017 i precisa que són “els dos dies següents a la reunió dels russos amb Puigdemont”.

A la conversa entre Terradellas i Porta, el periodista diu, el matí de dia 28, que “vaig a fer running. Necessito cremar tensions”. Una hora després escriu: “Víctor. Els amics poden fer alguna cosa ARA MATEIX? JA SAPS DE QUÈ PARLO”. La resposta de Terradellas no arriba fins l’endemà: “Diuen que sí però jo no m’ho crec. Fins que no vegi alguna cosa, no faig res. Em van dir que dilluns a les 11 ho tindràs ingressat. Fins que no vegi el comprovant, res. Jo mantinc el contacte però fins que no vegi, no faig res més”. Porta contesta amb un OK. A l’aute, el jutge hi fa constar després de reproduir aquesta conversa que “aquest xat permet deduir que Carles Porta es va prestar a proporcionar un compte corrent controlada per ell perquè “els russos” fessin una transferència de diners”.

El creador de la sèrie d’èxit Crims de TV3 apareix citat tretze cops en aquesta peça judicial. Aguirre assegura que Porta, a qui defineix com periodista, escriptor i amic personal de Puigdemont, “tenia ple coneixement del que es va tractar a la reunió del Palau dels Canonges el dia 26 d’octubre del 2017 i va participar als actes previs i posteriors que es van dur a terme amb els dos emissaris russos”.

D’un altre xat entre Terradellas i Porta, el jutge n’extreu que “els dos investigats disserten sobre la possible relació amb la màfia dels interlocutors russos i parlen del presumpte oferiment per pagar el deute de Catalunya, extrem respecte del qual Porta es conforma amb què paguin els 10.000.000 d’euros. A més, de l’últim paràgraf de la conversa es dedueix que les negociacions continuaven, ja que la part catalana esperava una confirmació documental o prova com a garantia del que es va negociar a la reunió de la Casa dels Canonges en relació amb el finançament del deute de Catalunya”.

La conclusió del jutge és que “aquest nivell de coneixement de la situació, detall del que es va tractar i confidència d’un assumpte tan delicat com negociar amb una potència estrangera la segregació d’una part del territori d’amagat de l’Estat espanyol, només es pot interpretar com que Carles Porta jugava algun paper de rellevància a la trama russo-catalana”.

(Visited 358 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari