Turull espera que Junts, ERC i CUP tinguin “més complicitats que retrets” en cas de repetició electoral

El secretari general de JxCat avisa que serà Salvador Illa qui decidirà si la investidura col·lapsa o no

Jordi Turull

El secretari general de Junts, Jordi Turull, espera que el seu partit, ERC i CUP tinguin “més complicitats que retrets constants” en cas de repetició electoral. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimarts, Turull ha insistit que l’objectiu és que Junts i ERC tanquin un acord abans del 25 d’agost per investir Carles Puigdemont i assegurar un Govern “netament independentista”.

En aquest sentit, l’exconseller ha remarcat que ja hi ha converses “honestes” amb els republicans. En cas d’un acord de les forces independentistes, Junts encara necessitaria una abstenció del PSC. És aquí on Turull ha avisat que serà el candidat socialista, Salvador Illa, qui decidirà si la investidura col·lapsa o no.

En cas de repetició electoral, Turull espera que Junts, ERC i CUP comparteixin “més complicitats que retrets”, juntament amb les entitats independentistes. Tot i això, el secretari general de Junts ha dit que parlar ara d’una llista unitària de l’independentisme és “començar la casa per la teulada”. I que, en tot cas, és després de les converses dels pròxims dos mesos amb ERC on es constataran els “nivells de complicitat” que hi pot haver o no.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari