El PSOE i el PP tanquen acord per renovar el CGPJ i fer una llei sobre el poder judicial

Bolaños i Pons ratifiquen el pacte en una reunió a Brussel·les, que ha estat mediant

El ministre espanyol de la Presidència, Félix Bolaños, i el cap negociador dels populars, Esteban González Pons, amb la vicepresidenta de Valors i Transparència de la Comissió Europea, Vera Jourová

El PSOE i el PP han tancat un acord per renovar el Consell General del Poder Judicial, crear una nova llei orgànica sobre el poder judicial i nomenar un nou magistrat del Tribunal Constitucional. El pacte posa fi a més de cinc anys de controvèrsia per la tria del poder judicial espanyol.

El ministre espanyol de la Presidència, Félix Bolaños, i el cap negociador dels populars, Esteban González Pons, s’han reunit aquesta tarda a Brussel·les amb la vicepresidenta de Valors i Transparència de la Comissió Europea, Vera Jourová, que ha fet de mediadora en l’últim tram de negociació.

L’acord arriba després que la Sala de Govern del Tribunal Suprem aprovés aquest dilluns un acord en què demanava als grups que aprovin sense més dilació una renovació del CGPJ que ha de permetre que aquest òrgan pugui tornar a fer nomenaments discrecionals.

Tot plegat després que el 12 de juny el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés un ultimàtum al PP per fer viable aquesta renovació. En cas contrari, va advertir en una entrevista a TVE que l’executiu impulsaria una reforma legal per desbloquejar-lo.

L’òrgan de govern dels jutges té el mandat caducat des del desembre del 2018. Fins ara el PP ha fet descarrilar tots els intents de dur a terme la renovació dels vocals del CGPJ, que respon encara a la majoria absoluta de Mariano Rajoy.

En aquests més de 2.000 dies, els populars han trencat les negociacions adduint els pactes del PSOE amb Podem, primer, amb els independentistes catalans, després, o per la llei d’amnistia, entre altres.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari