Rull es compromet a garantir el dret a vot dels diputats a l’estranger

Wagensberg considera que la reforma del reglament és una de les opcions a explorar perquè pugui votar

El president del Parlament, Josep Rull, es reuneix amb el diputat d'ERC Ruben Wagesnberg a Suïssa (Parlament de Catalunya)

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, s’ha reunit durant una hora a Ginebra (Suïssa) amb el diputat d’ERC Ruben Wagensberg i li ha traslladat el seu compromís de garantir el dret a vot dels diputats a l’estranger i, per tant, que es continuï comptabilitzant. De fet, el president de la cambra catalana ha refermat la seva voluntat de fer “el que sigui necessari” per dur a terme aquest compromís, i ja ha demanat criteri a la secretaria general del Parlament sobre una eventual modificació del reglament per buscar la “màxima cobertura jurídica” davant les sentències judicials sobre aquesta qüestió.

Per la seva banda, Wagensberg ha considerat que la reforma del reglament oberta per ERC i la CUP la legislatura passada és una de les opcions a explorar per garantir el vot dels diputats que es troben fora d’Espanya. A més, ha celebrat que l’independentisme tingui garantida la majoria a l’òrgan de la cambra catalana, i creu que és un “èxit” que es mantingui una Mesa “antirepressiva” al Parlament.

La reunió forma part de la ronda de trobades del president del Parlament amb els diputats a l’estranger. Aprofitant que és a Ginebra, també té previst veure’s amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i amb el membre de la direcció d’Òmnium Cultural Oleguer Serra, el periodista Jesús Rodríguez i l’escriptor Josep Campmajor.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari