Mercadona inaugura a Abrera la seva planta fotovoltaica més gran

Vista aèria dels panells solars al bloc logístic de Mercadona a Abrera

Mercadona, un cop finalitzada la instal·lació de la que és la seva planta fotovoltaica més gran fins al moment, ubicada al bloc logístic d’Abrera (Baix Llobregat), arriba als 100 Mw d’energia renovable a tota la cadena. La suma de totes les seves cobertes amb fotovoltaica suposa produir una energia anual aproximada de 125 GWh, equivalent al consum anual de 40.000 habitatges. Amb aquesta energia produïda, s’evita l’emissió de 16.000 tones de CO2 a l’any, similar a la quantitat que neutralitzen 350.000 arbres.

La companyia, que des del 2020 desenvolupa el seu pla d’energia sostenible amb una aposta ferma per la fotovoltaica, ha invertit més de 75 milions d’euros en la instal·lació de plaques solars. Aquesta inversió ha permès instal·lar uns 200.000 mòduls solars, que produiran el 6 % de l’energia consumida de tota la cadena.

Dels més de 1.660 supermercats i 23 blocs logístics i “ruscs” (magatzems exclusius de venda online) que Mercadona té a Espanya i Portugal, actualment més de 400 botigues, vuit blocs logístics i “ruscs”, i les oficines centrals situades a Albalat dels Sorells (València) disposen de plaques solars a les cobertes. Amb tota aquesta potència instal·lada, la companyia espera estalviar l’energia equivalent al consum anual acumulat de més de 125 botigues.

Durant els propers anys, preveu continuar potenciant l’ús d’energies netes i més respectuoses amb el medi ambient amb l’objectiu de disposar d’una potència fotovoltaica total de 250 Mw, que suposaria una capacitat d’autoconsum del 15 % de l’energia total consumida anual.

Una inversió de prop de 7 milions d’euros

La instal·lació de panells al bloc logístic d’Abrera, que es va iniciar a finals de l’any passat i es va acabar durant el mes de maig passat, ha comportat una inversió de prop de 7 milions d’euros. En detall, la coberta disposa de 16.500 plaques solars, una potència instal·lada de 8 Mw que genera 9,5 GWh/any i que evita l’emissió de 1.270 tones de CO2 a l’any. Es tracta de la planta fotovoltaica més gran que té la companyia entre les seves instal·lacions. Gràcies a aquesta planta, el centre produirà, pels seus propis mitjans, un 25 % de la seva demanda energètica anual. 

El bloc logístic de Mercadona a Abrera ocupa una parcel·la de 200.000 m2, dels quals més de 120.000 s’han destinat a superfície edificada. Ha comportat una inversió de 300 milions d’euros i té capacitat per contenir 75.000 palets de mercaderies.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari