Protesta sindical davant Salut i l’ICS contra les “retallades” de l’estiu als centres sanitaris

Les organitzacions alerten que el tancament de llits i la manca de substitucions afecten a "professionals i usuaris"

Protesta dels sindicats sanitaris - Foto: ACN, Laura Fíguls

Diversos sindicats sanitaris s’han concentrat aquest dijous a les portes del Departament de Salut i de l’Institut Català de la Salut (ICS) per protestar contra les “retallades” als hospitals i als centres d’atenció primària (CAP) aquest estiu. En concret, CATAC-CTS, Infermeres de Catalunya, Intersindical, SAE i SIETeSS han protestat a Salut; i SATSE, Som Sanitat i Som Intersindical, a l’ICS.

Tot i que la conselleria ha negat en els últims dies que hi hagi retallades, els sindicats continuen alertant que el tancament de llits als hospitals per l’estiu i el fet que no es contractin treballadors per fer substitucions als CAP durant les vacances afecta “els professionals i els usuaris”, provocant menys accessibilitat i més saturació a les urgències, entre altres conseqüències.

“Retallar en sanitat és assassinat”, han entonat, entre xiulets i petards, els participants en les dues concentracions. La que s’ha organitzat a les portes del Departament de Salut, amb diversos sindicats -només un amb representació, CATAC-CTS-, i a la qual s’han sumat també Marea Blanca i Marea Pensionista, ha proclamat”Prou retallades a l’ICS. Rescatem la Sanitat Pública” en la pancarta principal.

L’altra, al centre de Barcelona, davant de l’ICS, que ha tallat durant una estona el trànsit del carrer de Balmes, ha exclamat “Ja n’hi ha prou”, en alguns dels cartells que alçaven els membres dels sindicats que han acudit a la convocatòria.

Per la seva part, el conseller de Salut en funcions, Manel Balcells, ha argumentat darrerament que s’ha incrementat la despesa d’aquest any, que el pressupost prorrogat del 2024 és el més alt i també que hi ha més professionals sanitaris contractats que mai.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Protesta sindical davant Salut i l’ICS contra les “retallades” de l’estiu als centres sanitaris”

  1. Algunes puntualitzacions:
    – el pressupost prorrogat, és el del 2024;
    – és molt irònic que parli de l'”alt n° de sanitaris contractats”, just en el moment en què estan acomiadant per centenars;
    – és encara més irònic que parli d'”augment de la despesa” quan s’han “oblidat” d’executar un crèdit suplementari de 1850 milions d’€ per sostenir serveis públics fonamentals, que el mateix Govern va aprovar a l’abril i anunciar a bombo i platerets;
    – aquest conseller és tant cínic i mentider, com un agent de la privatització de la sanitat pública, i ja està trigant massa a deixar el seu càrrec: és el pitjor que l’ha passat a la sanitat pública en molts anys, i l’està ensarronant cada cop més greument. Aquesta llosa pesarà per molts anys al govern que li cobreix les esquenes, pretesament “d’esquerra”.
    – El desgavell en què fiquen la sanitat pública per aquest estiu, atempta contra la salut de totes i tots els catalans: no ho deixarem estar així!

    Respon

Feu un comentari