L’AIReF considera “difícil d’assumir” un model de finançament singular per a Catalunya

L'organisme avisa que "una negociació fragmentada pot abocar a sorpreses"

Cristina Herrero, presidenta de l'AIReF - Foto: RTVE

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha considerat “difícil d’assumir” un model de finançament singular per a Catalunya, en paraules de la seva presidenta, Cristina Herrero, referint-se a un possible concert econòmic per a Catalunya similar al del País Basc.

“Des d’un punt de vista tècnic, com més elevat és el pes d’una comunitat autònoma, més difícil és assumir aquest tipus de règims”, ha apuntat Herrero sobre el fet que el pes del País Basc al PIB d’Espanya és del 6%, mentre que el de Catalunya s’enfila fins al 19%.

La presidenta de l’AIReF ha defensat que el sistema de repartiment de recursos a Espanya “està interconnectat” i ha dit que una negociació “fragmentada” d’un model de finançament “pot abocar a sorpreses”.

El finançament singular és una de les qüestions que ERC ha fet aflorar darrerament en el debat polític. El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres que Catalunya “ha de guanyar sobirania fiscal”, i ha apostat per un “concert català” similar als del País Basc i Navarra, recull l’ACN.

Aquest dijous, des de les jornades de l’Associació de Periodistes d’Informació Econòmica (APIE), a Santander, la presidenta de l’AIReF ha evitat valorar la proposta en detall. “Un supervisor fiscal no pot traspassar determinades línies”, ha indicat. La màxima representant de l’organisme, en canvi, ha apostat per abordar la reforma del sistema de finançament autonòmic “des d’una perspectiva integral”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari