Illa respon a Rull que no hi ha una majoria independentista al Parlament

El líder del PSC afirma que "Puigdemont no té cap possibilitat" i que no té previst anar a Ginebra per reunir-se amb Rovira

Salvador Illa

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha respost al president del Parlament, Josep Rull, que les seves declaracions “no corresponen a la realitat” perquè a la cambra catalana no hi ha una majoria independentista.

Rull ha dit en una entrevista al 3/24 que la majoria “més operativa” per a una investidura és “similar” a la que va fer possible una Mesa independentista. En canvi, Illa ha defensat, en una entrevista a TV3, que “Puigdemont no té cap possibilitat”.

“Si és candidat, tindrà 74 vots en contra i això no dona. No m’abstindré. Això és enredar el personal i ja n’hi ha prou“, ha afegit el candidat socialista. D’altra banda, ha dit que no té previst anar a Ginebra per reunir-se amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en el marc de les negociacions.

Segons Illa, el finançament és un “assumpte rellevant” en les converses amb ERC i els comuns, però no l’únic. I ha assenyalat que també hi ha altres temes sobre la taula com el català, els serveis públics i com fer front als “discursos d’odi”.

Pel que fa al model de finançament, en concret, ha insistit a desplegar l’Estatut que preveu un consorci “que podria recaptar tots els impostos”. Però, per a Illa, no s’ha de posar l’accent tant en qui recapta els impostos sinó en qui i com es gestiona.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari