Sánchez desvincula el finançament singular de Catalunya de la investidura d’Illa

El president del govern central defensa que la millora del sistema és un compromís amb ERC que complirà aquesta legislatura

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la líder de Junts al Congrés, Míriam Nogueras

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha negat aquest dimecres que el seu executiu vinculi una millora de finançament de Catalunya a la investidura del candidat del PSC, Salvador Illa, però ha insistit que “complirà” el compromís d’investidura assolit amb ERC de “reformar el sistema de finançament i reconèixer una singularitat al poble de Catalunya”. “Això és el que he pactat amb ERC i és el compromís que compliré aquesta legislatura. Per tant, no estem parlant de la investidura d’Illa, sinó que aquesta majoria parlamentària té aquest compromís“, ha sentenciat.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, que ha criticat el president espanyol per vincular aquesta possible millora del sistema de finançament a la investidura del primer secretari del PSC com a president de la Generalitat. Nogueras ha acusat als socialistes i a la resta de grups d’abordar el finançament singular de Catalunya “com si fos un privilegi”, i ha defensat que “no necessitem cap favor ni cap tracte especial com estan venent de manera irresponsable, perquè no és cap privilegi que se’ns pagui el que correspon“.

“Els ciutadans de Catalunya no demanen finançament singular, volem i necessitem un finançament just” i “volem que es pagui als catalans el que els correspon, no el que vostès vulguin, perquè els diners no són seus”, ha afegit la portaveu de la formació postconvergent, que ha advertit que els socialistes “s’haurien de preocupar una mica més de la vida de la gent, i una mica menys per les cadires, les poltrones, les enquestes i els titulars, perquè més de la meitat de la població té dificultats per arribar a final de mes, i el que fan amb els nostres diners no ha estat mai just”.

Sánchez, en la seva rèplica, ha recordat a Nogueras que el PSC és la primera força a Catalunya, i que no hi ha hagut cap govern anterior que “hagi apostat tant per les comunitats autònomes” amb “més de 250.000 milions més”, 50.000 milions d’euros per a Catalunya. A més, ha recomanat a la portaveu de Junts que “llegeixi l’acord d’investidura”, perquè “amb ERC vaig assumir el compromís de reformar el sistema de finançament i reconèixer una singularitat al poble de Catalunya”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari