Illa informa Rull que li cal “més temps” per buscar suports i diu que no vol “posar pressa a ningú”

El líder del PSC assegura que "en cap cas" el PSC s'abstindrà o donarà suport a cap altre candidat

El president del Parlament, Josep Rull, i el líder del PSC, Salvador Illa, abans de reunir-se en el marc de la ronda de contactes per a la investidura (ACN)

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha informat el president del Parlament, Josep Rull, que li cal “més temps” per buscar suports per a la seva investidura i aconseguir una majoria “progressista”. Així li ho ha traslladat durant la reunió que han mantingut aquest dimecres en el marc de la ronda de contactes de Rull amb tots els grups parlamentaris. Illa també ha assegurat que no es marca cap calendari més enllà del límit legal per a la investidura, a finals d’agost.

En una roda de premsa després de la reunió amb Rull, Illa ha assegurat que està “tranquil” i que és “positiu i optimista”, i ha afirmat que no vol “posar pressa a ningú”. “La nostra legislació marca un termini i vull fer les coses ben fetes, amb solidesa, enraonades i clares”, ha insistit. El candidat del PSC, però, no ha concretat si en cas de no aconseguir els suports necessaris es presentaria igualment a la investidura, tot i que ha assegurat que no vol “fer perdre el temps a ningú, i menys als catalans”. En qualsevol cas, el socialista assegura que no contempla l’escenari de repetició electoral.

El primer secretari del PSC també ha informat el president del Parlament que “en cap cas” el PSC s’abstindrà o donarà suport a cap altre candidat que no sigui el líder socialista. Així doncs, ja ha avançat que si el líder de Junts, Carles Puigdemont, es presentés a la investidura, el PSC no la facilitaria amb una abstenció.

Sobre les negociacions, després que ERC hagi fixat el finançament singular com a una de les condicions per al pacte, Illa ha afirmat que la qüestió del finançament és “un problema real no només per a Catalunya, però també per a Catalunya”. Pel que fa a la petició dels republicans perquè s’impliqui el govern espanyol, el líder del PSC ha assegurat que “les decisions que corresponguin a la investidura es prendran a Catalunya”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari