Greenpeace situa Catalunya entre les CCAA amb plans climàtics menys ambiciosos

Un estudi sosté que Espanya està "a la cua" de reducció d'emissions per la manca d'empenta de les comunitats i alguns ministeris

El president Pere Aragonès, la vicepresidenta Laura Vilagrà i el conseller David Mascort

Greenpeace ha situat Catalunya entre la desena de comunitats autònomes que tenen plans climàtics menys ambiciosos que el del conjunt d’Espanya. L’organització ha criticat que, precisament, aquest manca d’ambició en algunes comunitats i en ministeris clau situen Espanya “a la cua” de reducció d’emissions a la Unió Europea.

Segons un estudi propi, en concret, 15 de les 17 comunitats autònomes tenen plans climàtics que no evitarien un escalfament superior a 1,5 graus, i 10 d’aquestes tenen un objectiu menys ambiciós que el proposat pel Govern d’Espanya, que és reduir un 32% aquestes emissions.

En la comparació entre comunitats dels objectius de reducció d’emissions per al 2030 respecte al 1990, l’estudi assenyala que “hi ha molts deures per davant i han de ser més ambicioses en els seus objectius i plans”, recull l’ACN.

Només Astúries i Navarra tenen un objectiu de reducció d’emissions en la línia de l’Acord de París. Castella i Lleó, La Rioja i Extremadura, per la seva part, planegen que les seves emissions el 2030 estiguin per sobre de les de 1990: en un 46% a La Rioja i en un 53% a Extremadura, mentre que Castella i Lleó no es fixa objectiu.

A més, Greenpeace ha afirmat que tres de les quatre comunitats amb major proporció de gasos hivernacle -Andalusia, Catalunya i Madrid- tenen objectius menys ambiciosos que els fixats pel Govern central. Davant d’això, l’organització ecologista ha demanat millorar la planificació i l’acció climàtica.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari