Albiach demana “tranquil·litat” a les autonomies pel finançament: “Que a Catalunya li vagi bé no és una amenaça”

Els comuns es reuniran aquest dimecres a la tarda per negociar amb el PSC

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, en roda de premsa des del Parlament (ACN)

La líder de Comuns, Jéssica Albiach, ha demanat “tranquil·litat” a la resta de comunitats autònomes davant la proposta de finançament singular per a Catalunya. “Que a Catalunya li vagi bé no és una amenaça per a la resta i no és un privilegi; és una qüestió de justícia i estem reclamant el que ens toca”, ha subratllat en una entrevista a TV3. La número 1 dels comuns ha recordat que Catalunya té un autogovern “més ampli” que altres autonomies, però ha afirmat que la resta de comunitats també es podrien “beneficiar” d’obrir el debat sobre el finançament.

En aquest model de finançament, Albiach defensa que Catalunya pugui recaptar tots els seus impostos. De fet, és una de les qüestions que centra les negociacions per a una hipotètica investidura del socialista Salvador Illa, i aquesta mateixa tarda els comuns tenen una reunió sobre continguts amb el PSC. Fins ara, ha dit Albiach, s’havien centrat a negociar la Mesa del Parlament.

La líder dels comuns també ha defensat no fer un ple d’investidura si no hi ha un candidat que tingui els suports necessaris, i ha dit que si calen “unes setmanes més”, es pot “continuar treballant amb normalitat”. “No estem per actes fallits, falses expectatives i frustració”, ha afegit.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari