Rull es planteja un “acte equivalent” a la investidura si Illa i Puigdemont no fan el pas

El president del Parlament enceta aquest dimarts la ronda de contactes sense un candidat clar

Encaixada de mans del president del Parlament, Josep Rull, i el líder del PSC, Salvador Illa - Foto: Sergio Ramos Ladevesa, Parlament de Catalunya

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha manifestat aquest dimarts que respectarà la decisió del líder del PSC, Salvador Illa, i del presidenciable de Junts, Carles Puigdemont, si no volen presentar-se a la investidura dimarts que ve. “Jo no puc forçar ningú a presentar candidatura”, ha dit en una entrevista concedida a RTVE.

En aquest sentit, Rull ha apuntat que fer un “acte equivalent” és una opció perquè hi ha un precedent. En qualsevol cas, no ho ha volgut donar per fet, ja que vol ser “respectuós” amb la ronda de consultes que comença avui amb els líders dels partits.

Pel que fa al vot dels diputats de Junts establerts a l’estranger, Carles Puigdemont i Lluís Puig, Rull ha explicat que ha demanat criteri a la secretaria general del Parlament sobre una eventual modificació del reglament que cerqui proporcionar-los “màxima cobertura jurídica”.

Rull comença aquest dimarts la ronda de contactes per a la investidura d’un president de la Generalitat sense que cap candidat hagi avançat que vol fer el pas. El primer a passar pel seu despatx serà Comuns Sumar. La seva líder, Jéssica Albiach, s’hi dirigirà a dos quarts d’una. ERC tancarà demà, dimecres, a la una del migdia.

Aquestes trobades entre Rull i els líders dels partits són el pas previ perquè el president del Parlament decideixi si convoca un ple d’investidura, que es produiria el 25 de juny, la data màxima abans d’activar el compte enrere per a la convocatòria automàtica d’eleccions.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari