Puigdemont demana al Tribunal de Comptes que li apliqui l’amnistia

La defensa de l'expresident català reclama que s'alcin les mesures cautelars i s'arxivi el cas sense "més dilacions"

Carles Puigdemont - Foto: Junts

La defensa de l’expresident de la Generalitat i candidat de Junts, Carles Puigdemont, ha demanat al Tribunal de Comptes que li apliqui la llei d’amnistia i arxivi el seu cas sense “més dilacions”.

En un escrit, reclama que se li alcin les cautelars acordades en el seu dia i s’aparquin totes les actuacions vigents “sense incórrer en qualsevol altres aventures jurídiques sense qualsevol suport legal”, recull l’ACN.

A més, indica que la llei pactada entre el PSOE i els partits independentistes és aplicable a aquest organisme de control “en qualsevol fase del procés”, i demana l’arxivament de les actuacions, prèvia audiència del Ministeri Fiscal i de les entitats del sector públic perjudicades pel menyscabament dels cabals públics relacionats amb els fets amnistiats, quan aquestes no s’hagin oposat.

Puigdemont reclama l’exoneració de tota responsabilitat comptable tenint en compte que no hi ha cap entitat del sector públic perjudicada pel menyscabament dels cabals o efectes públics relacionats amb els fets amnistiats. De fet, la seva defensa argumenta que hi ha “inexistència de perjudici” per part de la Generalitat de Catalunya, que seria l’única amb interès legítim per demanar-ho.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari