La Mesa demana informació per saber quin marge té per actuar sobre les despeses de Vox

Un informe acredita que Garriga va carregar factures personals al compte del grup per més de 39.000 euros

    El president del Parlament, Josep Rull, i els vicepresidents Raquel Sans i David Pérez, a la reunió de la Mesa (ACN)

    La Mesa del Parlament de Catalunya ha encarregat al secretari general, Albert Capelleras, i al lletrat major, Miquel Palomares, que plantegin dimarts que ve quin marge hi ha per actuar sobre les despeses del grup de Vox. Això després que un informe de l’oïdora de comptes del Parlament acrediti que Ignacio Garriga, president del grup parlamentari de Vox en la passada legislatura, va carregar despeses personals per més de 39.000 euros al compte de Vox a la cambra catalana.

    Segons han explicat fonts de la Mesa, volen saber quines possibilitats tenen per actuar davant un fet que consideren greu. Dimarts que ve, en la pròxima reunió de l’òrgan, es tornarà a tractar aquesta qüestió amb tota la informació sobre la taula, també les explicacions que ha donat el partit d’extrema dreta. Entre les despeses en qüestió hi ha la quota de l’AMPA dels seus fills, serveis de perruqueria o tiquets de restauració com ara de Glovo.

    Des de Vox es limiten a dir que “en cap cas” l’oïdora de comptes apunta que hagin fet “res il·legal o irregular”. També assenyalen que, davant la petició d’informació, la setmana passada es va registrar la declaració de béns de Garriga i afirmen que els pròxims dies es publicarà a la pàgina web del Parlament a què corresponen els imports.

    A l’informe, l’oïdora de comptes recomana modificar l’actual normativa per tal que hi hagi més control financer, ja que es tracta de fons públics.

    (Visited 28 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari