ERC diu que PSC i Junts són uns “irresponsables” per no presentar-se al debat d’investidura i els hi demana “lideratge”

Vilalta afirma que han començat reunions de negociació perquè és la seva "responsabilitat"

Marta Vilalta

ERC diu que PSC i Junts són uns “irresponsables” i considera que és “inconcebible” que els dos partits amb més diputats al Parlament de Catalunya no es presentin al debat d’investidura la setmana vinent. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, els demana que “s’atreveixin” a presentar-se i que “assumeixin el lideratge” igual que va fer el republicà Pere Aragonès en la darrera legislatura quan va anar al primer debat d’investidura sense tenir encara els suports necessaris.

Vilalta ha insistit que tant el candidat socialista, Salvador Illa, com el candidat de Junts, Carles Puigdemont, expliquin des de l’hemicicle el seu “projecte de país” i els ha instat a “intentar construir un acord des de la màxima transparència”. També ha demanat al president del Parlament, Josep Rull, que els traslladi aquest missatge per “respecte democràtic”.

D’altra banda, Vilalta ha afirmat que ERC ha començat les primeres reunions de negociació per la investidura amb diverses formacions perquè és la seva “responsabilitat”. “I seguirem negociant”, ha explicat.

Sobre les línies de negociació, la republicana ha repetit que cal una “resolució democràtica del conflicte”, “avançant” cap al referèndum. També ha apuntat al nou sistema de finançament, de la defensa de la llengua catalana i de polítiques socials.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari