El sistema Ter-Llobregat retorna a la fase d’alerta i Darnius-Boadella passa d’emergència II a I

Els nous canvis decidits pel govern de la Generalitat entraran en vigor a principis de la setmana vinent, quan ho publiqui el DOGC

Vista d'ocell de la presa del pantà de Sau (ACN)

El govern de la Generalitat ha decidit que el sistema Ter-Llobregat passi de fase d’emergència I a alerta; i el Darnius-Boadella, d’emergència II a I, segons ha acordat la Comissió Interdepartamental de Sequera aquest dimarts. L’entrada en vigor dels canvis es produirà a principis de la setmana vinent, quan es publiqui la resolució corresponent al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

La decisió s’ha pres arran de la recuperació de les reserves d’aigua, que estan al 38,5%, amb 236 hectòmetres cúbics, a l’àmbit del Ter-Llobregat; i gairebé al 23% al Darnius-Boadella. En fase d’alerta, es permeten 250 litres per habitant i dia i reduccions en diferents àmbits. Pel que fa a l’emergència I, es passa dels 180 litres per habitant i dia als 200.

Amb aquest canvi, el Ter-Llobregat torna a l’escenari en què es trobava el novembre del 2022. A principis del mes de març, les reserves en aquest sistema eren del 15% amb 91 hectòmetres cúbics. Pel que fa al Darnius-Boadella la recuperació és més lenta, però en tres mesos ha doblat els seus volums, guanyant més de 8 hm³, ja que a principis de març estava a l’11%, recull l’ACN.

A partir de l’entrada en vigor dels canvis de fase, hi haurà 12 municipis (35.007 habitants) en situació de normalitat, 52 (785.232 persones) en prealerta, 255 (més de sis milions d’habitants) en alerta, 293 (678.728 habitants) en excepcionalitat i 17 (151.516 habitants) en emergència I.

Pel que fa a de les 18 les zones definides en el pla de sequera, dues segueixen en normalitat (Banyoles i l’aqüífer de Tarragona); una en prealerta (Consorci d’Aigües de Tarragona), cinc en alerta (aqüífer del Baix Ter, capçalera del Llobregat, embassaments del Ter, embassaments del Llobregat i del sistema Ter-Llobregat); vuit en excepcionalitat (Anoia Gaià, aqüífers del Fluvià, Muga i Carme Capellades, capçalera del Ter, Empordà, Llobregat mig, Prades Llaberia i Serralada Transversal) i dos en emergència I (Riudecanyes i els municipis de Vallirana, Vacarisses i Sant Feliu de Codines; i Darnius Boadella).

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari