Illa promet “generositat” per tancar un acord “progressista”

El candidat socialista no preveu que Rull dificulti la seva investidura

El cap de llista del PSC, Salvador Illa, en una compareixença després de guanyar les eleccions del 12-M (ACN)

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha promès “generositat, claredat i coherència” per aconseguir tancar un acord “progressista” amb ERC i els comuns per ser investit president. En una entrevista concedida a La 2 i Ràdio 4, ha explicat que aquesta és la seva “prioritat” i s’ha mostrat confiat que acabi imperant “el sentit comú”.

En aquesta línia, segons recull l’ACN, ha advertit que provar d’investir el líder de Junts, Carles Puigdemont, és “perdre el temps i donar voltes”. Illa també ha assegurat que té “confiança” que el fet que el diputat de Junts Josep Rull sigui el nou president del Parlament no dificultarà la seva hipotètica investidura com a president: “Tinc confiança que farà les seves funcions, les que ha de fer”.

Illa ha demanat a la resta de formacions que no “bloquegin” la seva investidura i ha dit que ell, la passada legislatura, no ho va fer. “No demano res que no fes jo”, ha dit el socialista, que ha admès que amb el PSC i prou no en té prou per ser president: “Sol no puc; o que em deixin fer i governar sol o que s’avinguin a un acord”.

Per al socialista cal un acord que prioritzi les polítiques d’habitatge, sanitat, educació i seguretat a Catalunya. De fet, ha posat d’exemple el pacte entre el PNB i el PSE al País Basc, que creu que és una mostra “d’ofici polític”.

En ser preguntat per una de les condicions d’ERC per al pacte, que és començar el camí cap a un referèndum, Illa ha remarcat que a la cambra legislativa “no hi ha majoria” a favor d’aquesta qüestió. “Jo no estic per això”, ha insistit.

D’altra banda, el candidat socialista s’ha mostrat “convençut” que el poder judicial aplicarà la llei d’amnistia. En la mateixa entrevista, ha admès que hi ha hagut “comentaris” de la cúpula del poder judicial que no li han “agradat”, però ha insistit que confia que els jutges aplicaran la llei i “faran el que han de fer”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari