Infermeres de Catalunya troba “inadmissible” que l’ICS demani reduir substitucions a CAP per vacances d’estiu

El sindicat avisa que la mesura "portarà al límit de nou" els centres sanitaris

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del CAP Can Bou de Castelldefels (ACN)

El sindicat Infermeres de Catalunya ha jutjat “inadmissible” el fet que l’Institut Català de la Salut (ICS) hagi demanat a alguns centres d’atenció primària (CAP) que redueixin les substitucions per vacances d’estiu, difon l’ACN.

L’ICS ha argumentat que com que es va haver de prorrogar els pressupostos de la Generalitat, no es podria pagar l’ampliació d’horaris dels professionals del mateix equip que haurien de cobrir les substitucions.

En un comunicat, Infermeres de Catalunya ha avisat que aquesta mesura “porta de nou al límit” els centres sanitaris i ha augurat que això allargarà les llistes d’espera i sobrecarregarà de feina els professionals.

El sindicat, a més, ha demanat una reunió amb la direcció de recursos humans per abordar la qüestió i que es prenguin “les mesures adequades” per “fer front a les necessitats reals del sistema”, com assegura que s’havia fet en altres ocasions. A més, ha criticat que el govern català asseguri que es garantirà una cobertura bàsica perquè, segons el seu parer, “no s’està duent a terme com caldria”.

Aquestes professionals han denunciat les “retallades” i afirmen que no es tracta d’una mesura “aïllada” perquè, segons recorden, mesos enrere ja es va anunciar la no renovació de contractes que afectada uns 400 treballadors a l’Hospital Universitari de Vall d’Hebron i uns 200 de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari