Acomiadarà la XAL Marcela Topor si Carles Puigdemont fa caure Pedro Sánchez?

S’ho pregunten molts analistes polítics i també molts treballadors de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) que encara no entenen com l’esposa de Carles Puigdemont continua cobrant 6.000 euros al mes per fer un programa setmanal en anglès de menys d’una hora de durada i que té una audiència mínima. Quan s’acosta el final de cada temporada, es planteja el dubte de si Marcela Topor continuarà dirigint i presentant el magazine The Weekly Mag de la XAL. Finalment, però, tot i que la XAL depèn de la Diputació de Barcelona i que la presidència d’aquesta corporació provincial l’ocupa una representant del PSC des de fa anys, li van renovant el contracte any rere any.

El debat sobre la renovació del contracte de Topor arriba ara mentre el seu marit amenaça de fer caure el govern socialista de Pedro Sánchez si els diputats del PSC no faciliten la seva investidura com a president de la Generalitat. Junts està ara a l’oposició a la Diputació de Barcelona i tot fa pensar que si Puigdemont complís la seva amenaça a Topor se li acabaria la ganga de cobrar 6.000 euros al mes per una feina que no ho justifica en absolut.

La XAL va contractar Topor per fer The Weekly Mag  quan Convergència i Unió va accedir a la presidència de la Diputació amb el suport del Partit Popular. Va començar a fer-lo l’abril del 2018. El 2019, els socialistes van recuperar la presidència de la Diputació però ho van fer gràcies al pacte de govern signat amb el partit de Puigdemont i The Weekly Mag es va seguir emetent a les televisions de la XAL. Després de les eleccions municipals del 2023, Junts va passar a l’oposició a La Diputació però els socialistes han seguit renovant els contractes de Topor. L’últim arriba fins el 30 de juny.

Què passarà ara?

Des de que es va estrenar The Weekly Mag, Topor ha cobrat uns 400.000 euros de la XAL. Si Puigdemont fa caure Pedro Sánchez, de retruc aquesta veta econòmica és previsible que s’esgoti.

(Visited 1.197 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari