Sánchez anunciarà dimecres que ve al Congrés el reconeixement de l’Estat palestí

Unes 2.600 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat a Barcelona per reclamar que s'aturi el "genocidi" a Gaza

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, durant l'acte del PSC al Palau de Congressos (Lluís Sibils, ACN)
El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, durant l'acte del PSC al Palau de Congressos (Lluís Sibils, ACN).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, anunciarà que Espanya reconeixerà l’Estat palestí des del Congrés el dimecres 22 de maig. Així ho ha afirmat aquest dissabte des de Barcelona, on ha participat en un acte de precampanya del PSC al Palau de Congressos de Catalunya amb motiu de les eleccions europees del 9 de juny.

El president espanyol ha carregat contra l’expresident del Govern central José María Aznar per negar fa unes setmanes que l’Estat palestí existís. “Clar que existirà”, ha sentenciat Sánchez enmig dels aplaudiments dels militants socialistes.

En el míting de tancament de la campanya del 12-M, el president del govern espanyol va afirmar que el reconeixement de l’Estat palestí per part de La Moncloa es farà “amb o sense suport” de la dreta.

Manifestació a Barcelona reclamant la “fi del genocidi” a Gaza

Aquest dissabte unes 2.600 persones s’han manifestat a Barcelona per reclamar que s’aturi el “genocidi” a Gaza, segons la Guàrdia Urbana. Amb crits de “boicot a Israel” i “Palestina lliure”, la marxa ha arrencat a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal i ha acabat davant de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) en suport als estudiants acampats.

La protesta coincideix amb la celebració del 76è aniversari de la ‘Nakba’, la guerra entre Israel i Palestina que va expulsar 700.000 personas i va provocar la destrucció d’entre 400 i 600 poblacions. Des de l’entitat Prou Complicitat amb Israel, Alys Samson ha deixat clar que seguiran “omplint els carrers fins que s’acabi el genocidi”. També han reclamat que España aturi el comerç d’armes amb Israel.

Els manifestants estirats a terra a Passeig de Gràcia per condemnar el “genocidi” a Gaza (Mar Martí, ACN)
Els manifestants estirats a terra a Passeig de Gràcia per condemnar el “genocidi” a Gaza (Mar Martí, ACN).
(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari